RSS

Tag Archives: sedap

@grill Bangi, mmmm….best!

@grill’s chicken chop…yummyyy!!!

Assalam…

Ha…makan lagi? Hehe…kali ni nak kongsi pasal makanan western lagi. Restoran ni memang best! The best western restaurant in Bangi so far. Nama restoran ni @grill.

Terletak di Seksyen 9, Bandar Baru Bangi. Belakang restoran Paparich. Sebaris dengan restoran Mohd Chan Abdullah (banyaknya landmark kedai makan haha).

@grill..the best western restaurant in Bangi so far…

Harga makanan di sini, boleh dikategorikan sebagai berpatutan. Tak mahal sangat dan tak murah sangat. Nak makan sekali sekala, boleh la kan.

Dari segi kualiti makanan, saya bagi 4.9/5.0! Bahan mentah yang digunakan, bahan yang baru dan segar!

Yang kurang di restoran ni, adalah tempat duduk yang terhad. Biasala, kalau setting crowded sangat customer tak selesa pulak kan. So, kalau nak makan malam, seeloknya pergi awal, seawal selepas maghrib.

Rasanya, ada masanya, ada live band kot main kat sini, sebab ada set live band kat dalam.

Apapun, syabas kepada restoran @grill!! Teruskan dan kekalkan kualiti makanan dan rasa yang sedap. Jangan dah famous, drop kualiti n rasa plak ye!

Selamt mencari dan mencuba!

Advertisements
 
 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Mi kari dan Laksa Utara Best!

Assalam…

Nampaknya, alhamdulillah, sejak mula menulis balik ni, statistik pelawat ke blog ni semakin meningkat!

Satu motivasi buat saya untuk terus memberikan informasi melalui blog ni!

Kembali kepada tajuk di atas, sekali lagi, topik lokasi jalan-jalan cari makan di pilih! Sebab, based on statistik, ramai juga yang menggunakan ‘Google Search’ untuk mencari lokasi makanan yang best, terutamanya di hujung minggu.

Bagi anda yang berada di KL, mesti sekali-sekala, terasa nak makan makanan dari utara,timur,selatan dan negeri-negeri lain. Salah satu makanan yang menjadi kegemaran saya, ialah Mi Kari! Isteri saya pulak suka laksa. Hah! Kat mana lokasi yang ‘kena dengan tekak kami’ untuk kedua-dua makanan ni?

Dalam banyak-banyak gerai atau kedai atau restoran yang kami pernah kunjungi, satu gerai di Bandar Tasik Selatan menjadi pilihan kami. Menu yang ada di gerai tu adalah Mi/Bihun Sup Utara, Laksa Utara, dan Mi Kari. Pada pendapat kami, peniaga di gerai ni (Abang Nan) masak makanannya, macam masak di rumah. Kuahnya pekat, melekat! (Tidak cair seperti sesetengah peniaga). Harganya pulak, murah (bagi KL la). Laksa, semangkuk hanya RM 3.00 dan Mi kari hanya RM 3.50. Air ready made (sirap dan teh o kot) hanya RM1/gelas.

Laksa Utara

Antara menu utama : Laksa Kedah

Bagi anda yang tak tahu nak cari kat mana lokasi, sila klik SINI (Google Map).

Kalau GPS, sila gunakan koordiant iniĀ 3.074245 (Laitude),101.719773 (longitude).

Landmark lain: Tasik Heights Apartment, SMK Bandar Tasik Selatan, Masjid Al-Muqarrabin.

Gerai ni terletak di koridor (kawasan pejalan kaki, depan Apartment Kos Rendah Bandar Tasik Selatan).

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,