RSS

Mi kari dan Laksa Utara Best!

04 Jan

Assalam…

Nampaknya, alhamdulillah, sejak mula menulis balik ni, statistik pelawat ke blog ni semakin meningkat!

Satu motivasi buat saya untuk terus memberikan informasi melalui blog ni!

Kembali kepada tajuk di atas, sekali lagi, topik lokasi jalan-jalan cari makan di pilih! Sebab, based on statistik, ramai juga yang menggunakan ‘Google Search’ untuk mencari lokasi makanan yang best, terutamanya di hujung minggu.

Bagi anda yang berada di KL, mesti sekali-sekala, terasa nak makan makanan dari utara,timur,selatan dan negeri-negeri lain. Salah satu makanan yang menjadi kegemaran saya, ialah Mi Kari! Isteri saya pulak suka laksa. Hah! Kat mana lokasi yang ‘kena dengan tekak kami’ untuk kedua-dua makanan ni?

Dalam banyak-banyak gerai atau kedai atau restoran yang kami pernah kunjungi, satu gerai di Bandar Tasik Selatan menjadi pilihan kami. Menu yang ada di gerai tu adalah Mi/Bihun Sup Utara, Laksa Utara, dan Mi Kari. Pada pendapat kami, peniaga di gerai ni (Abang Nan) masak makanannya, macam masak di rumah. Kuahnya pekat, melekat! (Tidak cair seperti sesetengah peniaga). Harganya pulak, murah (bagi KL la). Laksa, semangkuk hanya RM 3.00 dan Mi kari hanya RM 3.50. Air ready made (sirap dan teh o kot) hanya RM1/gelas.

Laksa Utara

Antara menu utama : Laksa Kedah

Bagi anda yang tak tahu nak cari kat mana lokasi, sila klik SINI (Google Map).

Kalau GPS, sila gunakan koordiant ini 3.074245 (Laitude),101.719773 (longitude).

Landmark lain: Tasik Heights Apartment, SMK Bandar Tasik Selatan, Masjid Al-Muqarrabin.

Gerai ni terletak di koridor (kawasan pejalan kaki, depan Apartment Kos Rendah Bandar Tasik Selatan).

Advertisements
 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 responses to “Mi kari dan Laksa Utara Best!

  1. Khidhir

    January 20, 2012 at 1:01 pm

    harga biasa makanan sedap. best tu

     
  2. Sitikhairah angin bayu

    December 28, 2014 at 12:20 pm

    Weekend buka x???

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: