RSS

Monthly Archives: December 2012

Keliru nak pilih kopi? Jom ketahui jenis kopi!

Assalam…

Tiap kali minum di kedai atau restoran yang menghidangkan menu-menu kopi, selalu kita keliru/tak tau langsung kan nak pilih jenis kopi mana satu kan? Saya sendiri pun alami perkara yang sama. So, jom sama-sama pelajari jenis-jenis kopi:

Pelbagai jenis kopi (campuran).
Sumber gambar : Google Images

Ha..harap-harap gambar kat atas tu boleh la bantu anda pilih kopi yang betul lepas ni ya!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 25, 2012 in Coffee, Kopi, Restoran, Sejarah Kopi, Uncategorized

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

@grill Bangi, mmmm….best!

@grill’s chicken chop…yummyyy!!!

Assalam…

Ha…makan lagi? Hehe…kali ni nak kongsi pasal makanan western lagi. Restoran ni memang best! The best western restaurant in Bangi so far. Nama restoran ni @grill.

Terletak di Seksyen 9, Bandar Baru Bangi. Belakang restoran Paparich. Sebaris dengan restoran Mohd Chan Abdullah (banyaknya landmark kedai makan haha).

@grill..the best western restaurant in Bangi so far…

Harga makanan di sini, boleh dikategorikan sebagai berpatutan. Tak mahal sangat dan tak murah sangat. Nak makan sekali sekala, boleh la kan.

Dari segi kualiti makanan, saya bagi 4.9/5.0! Bahan mentah yang digunakan, bahan yang baru dan segar!

Yang kurang di restoran ni, adalah tempat duduk yang terhad. Biasala, kalau setting crowded sangat customer tak selesa pulak kan. So, kalau nak makan malam, seeloknya pergi awal, seawal selepas maghrib.

Rasanya, ada masanya, ada live band kot main kat sini, sebab ada set live band kat dalam.

Apapun, syabas kepada restoran @grill!! Teruskan dan kekalkan kualiti makanan dan rasa yang sedap. Jangan dah famous, drop kualiti n rasa plak ye!

Selamt mencari dan mencuba!

 
 

Tags: , , , , , , , , , , , ,