RSS

Tag Archives: wireless

Online di mana-mana dengan MyPocket wireless router

Salam semua!

Akses kepada internet pada masa kini mungkin telah menjadi ‘satu kewajipan’ kepada semua. Mungkin juga ada yang menghadapi masalah ketika ‘outstation’ atau ‘travel’. Nak cari kedai yang ada wifi? Tak selesa. Ada yang kata, pakai la modem usb 3.5G. Yes! Betul! Macam mana pulak kalau kita nak kongsi ‘talian’ tu dengan rakan-rakan? Almaklumla….mungkin tak semua kita mampu untuk beli USB modem tu kan…

Antara produk di pasaran yang boleh bantu anda selesaikan masalah ni adalah MyPocket Router daripada DLink. Saya sendiri pun menggunakan produk ni! Kalau anda nak cari di mudah, ada yang menggunakan ‘tag’ MiFi. Berdasarkan tinjauan saya, harga di pasaran adalah antara RM350-RM500.

Saya pakai ni!

Apa kelebihan pakai MyPocket wireless Router ni?

1. Anda boleh gunakan sebarang telco (Maxis,Celcom,Digi,UMobile)

2. Anda boleh gunakan sebagai USB Modem

3. Anda boleh gunakannya sebagai Router untuk berkongsi rangkaian secara wireless dengan rakan-rakan anda! (buat rangkaian wifi anda sendiri)

4. Paling penting, mobility. Boleh pakai di mana-mana.

5. Tidak perlu sambungan wayar ke sumber elektrik (sebab pakai bateri yang tahan lama)

Pengalaman saya, saya menggunakan Digi Mobile Internet Prepaid. Memang laju! Dan tak terputus2 (saya compare dengan telco lain). Dan, yang bestnya, Prepaid! Saya tak terikat dengan kontrak mana-mana syarikat dan boleh pakai bila saya perlu pakai sahaja. Tak perlu fikir nak bayar bulanan.

So, selamat mencuba!

 
3 Comments

Posted by on March 13, 2011 in Teknologi dan Gajet

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,