RSS

Tag Archives: biskut

Biskut ala-ala Famous Amos

Assalam…

 

Hujung minggu lepas, berkesempatan nak buat biskut untuk raya ni skit. TTinjau punya tinjau, decide nak buat biskut chocolate chips, ala-ala famous amos gitu! Haha..almaklum la..nak beli famous amos selalu, bankrap la cek! Resepinya, tak susah..bahan-bahan pun senang dapat. Kat bawah ni ringkasan resepi biskut ni.

Famous Amos Recipe

Resepi Chocolate Chips ala Famous Amos
(Klik untuk besarkan)

Saya beli semua bahan-bahan ni kat ‘MAKCIK’ , Bandar Baru Bangi. Nak tahu kat mana? KLIK SINI.

Bila anda dah siap adun, bakar dengan oven, dengan suhu sekitar 150-160°C selama 15-20 minit (bergantung dengan oven yang anda pakai.

Ni la rupanya Adunan 1 yang dah diadun sebati

Ni pula rupa adunan 1 yang dah dicampur dengan adunan 2 dan digaul sebati.

Chocolate chips

Biskut sedang dibakar

Tu dia…homemade chocolate chips dah siap!

Senang ja nak buat ni. Sekilo tepung boleh dapat 3-4 balang besar biskut ni. Jimat,sedap, dan puas hati!

Selamat mencuba!

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 10, 2012 in Corat-coret, Makan-makan, Menarik

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,