RSS

Jalan-jalan cari makan @ Kuala Terengganu : ICT

18 May

Assalam semua

2 Miinggu lepas, saya berada di Kuala Terengganu, atas urusan kerja. Bila dah sampai KT, orang kata tak sah kalau tak cuba menu istimewa di KT ni, selain dari keropok lekor, iaitu ICT! ICT tu sebenarnya singkatan kepada Ikan Celup Tepung =)

Survey punya survey, tempat paling banyak di ‘rekomen’ kan adalah di belakang airport Sultan Mahmud. Lebih tepat lagi, di area tepi Pantai Teluk Ketapang. Banyak gerai-gerai yang menyediakan menu ICT ni, anda perlu drive sehingga ke hujung jalan pantai ni untuk pilih gerai mana yang anda nak singgah.

Image

Kedai ICT Haji Pok Long di Pantai Teluk Ketapang

Pesanan: Kalau anda nak pilih ICT atau seafood celup tepung, pilih yang baru di goreng. Baru la terasa kerangupan dia!

Suasana kat Kedai ICT Haji Poklong ni meriah, tambah pulak lepak, makan ICT dengan suasana tepi pantai, memang layan beb!

Image

Sotong celup tepung

OK! Selamat mencuba! Jangan lupa, tinggalkan komen anda ya =)

Advertisements
 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: