RSS

Online di mana-mana dengan MyPocket wireless router

13 Mar

Salam semua!

Akses kepada internet pada masa kini mungkin telah menjadi ‘satu kewajipan’ kepada semua. Mungkin juga ada yang menghadapi masalah ketika ‘outstation’ atau ‘travel’. Nak cari kedai yang ada wifi? Tak selesa. Ada yang kata, pakai la modem usb 3.5G. Yes! Betul! Macam mana pulak kalau kita nak kongsi ‘talian’ tu dengan rakan-rakan? Almaklumla….mungkin tak semua kita mampu untuk beli USB modem tu kan…

Antara produk di pasaran yang boleh bantu anda selesaikan masalah ni adalah MyPocket Router daripada DLink. Saya sendiri pun menggunakan produk ni! Kalau anda nak cari di mudah, ada yang menggunakan ‘tag’ MiFi. Berdasarkan tinjauan saya, harga di pasaran adalah antara RM350-RM500.

Saya pakai ni!

Apa kelebihan pakai MyPocket wireless Router ni?

1. Anda boleh gunakan sebarang telco (Maxis,Celcom,Digi,UMobile)

2. Anda boleh gunakan sebagai USB Modem

3. Anda boleh gunakannya sebagai Router untuk berkongsi rangkaian secara wireless dengan rakan-rakan anda! (buat rangkaian wifi anda sendiri)

4. Paling penting, mobility. Boleh pakai di mana-mana.

5. Tidak perlu sambungan wayar ke sumber elektrik (sebab pakai bateri yang tahan lama)

Pengalaman saya, saya menggunakan Digi Mobile Internet Prepaid. Memang laju! Dan tak terputus2 (saya compare dengan telco lain). Dan, yang bestnya, Prepaid! Saya tak terikat dengan kontrak mana-mana syarikat dan boleh pakai bila saya perlu pakai sahaja. Tak perlu fikir nak bayar bulanan.

So, selamat mencuba!

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on March 13, 2011 in Teknologi dan Gajet

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

3 responses to “Online di mana-mana dengan MyPocket wireless router

  1. abu luqman

    March 14, 2011 at 9:12 am

    mampir sob…payu dara aku ok sob, syukran

     
  2. mamakembar3

    March 14, 2011 at 11:17 am

    thanks for sharing, tak tau pun kata ada benda ni. bab bab gadgets ni tak brapa ambik tau sangat hehehe

    btw, stakat ni kupon milkadeal tu baru 1 je yg mama dah redeemed – macarons. Mmg betul betul deal tak dak syarat lain. Tp yg service spa tu blum lagi, nnt once dah redeemed InsyaAllah mama critakan.

     
  3. thexcel

    March 14, 2011 at 11:27 am

    Owh..orite…tq. Bukan pe, sebab takut yang service tu, bila gi sana, ada je kena tambah/beli produk. Sebab wife saya dah kena, kawan pun penah kena.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: