RSS

>Nak off alarm, kena jawab soalan!

26 Feb

>

Salam…..
Kali ni nak menulis pasal gajet. Aku memang mat gajet pun..hehe
Kebanyakan daripada kita mesti guna jam penggera kan? Bahasa omputihnya…Alarm Clock!
Tapi, masalah utama bila guna jam ni (termasuk la handphone ke ipad ke ape ke) adalah bila bunyi je, trus tekan off atau snooze. Akibatnya…ramai la yang terlajak dak tertido balik…..huhu
Untuk selesaikan masalah ni, IQ alarm dicipta!
Ape tu IQ alarm? Macam mana IQ alarm ni boleh pastikan kita bangun?

Konsep IQ alarm ni adalah, bunyi penggeranya akan berhenti sekiranya kita boleh menjawab 2-3 soalan dengan betul. Jadi, secara logiknya, apabila kita berjaya menjawab 2-3 soalan yang diberikan dengan betul, bermakna minda kita telahpun bangun dan badan kita sudahpun bersedia untuk bangun. Kalau mamai2 lagi tu, xbersedia lagi tu! Best kan?
Jadi, pada sesiapa yang susah sangat nak bangun atau ada tabiat suka sangat off kan alarm, tunggu kehadiran gajet ni nanti. Hehe…..rasanya aku sendiri pun kena beli 1! =P
Advertisements
 
3 Comments

Posted by on February 26, 2011 in Alarm, Bangun tidur, Teknologi dan Gajet, Tidur

 

3 responses to “>Nak off alarm, kena jawab soalan!

  1. alongxp

    March 3, 2011 at 10:11 am

    >mslhnye,sll org call aku time aku tdo,aku leh jwb ngan betul ape yg ditanye, pastu aku tdo balik, nnt aku bgn,aku xingat ape pon,cam ari tu, mak aku call bgtau yg pakcik aku da meninggal,aku jwb fon,ntah ape2 lg ntah aku jwb,pastu aku tdo balik,aku xingat ape,br ni aku blk, makcik aku tu dtg, die kate nk wat kenduri 40 ari,nsb baek aku xtanye mane pakcik aku,bile makcik aku balik,aku tanye bapak aku,"sape yg meninggal?"bapak aku ngan mata terbeliak jwb, "bobo la…kan mak dah tpon bgtau ko?"haha…aku lupe…hehehehe…

     
  2. thexcel

    March 8, 2011 at 12:05 am

    Haha…kena bagi kezutan letrik kot along! jangan marah no…melawak ja!

     
  3. mamakembar3

    March 8, 2011 at 8:52 am

    menarik nih. tp kalau bg kat my hubby tak guna kot, sbb alarm sekuat mana pun dia leh tido gak hehehe… ‘alarm’ dr mulut wife dia ni gak yg berkesan haha!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: