RSS

>Makan-makan::Mali’s Corner

14 Nov

>

Salam semua!

Hah..lama dah teringin nak tulis entri pasal makan-makan ni. Almaklumla..aku kan suka makan…hehe…
Entri ni nak review pasal makan kat Mali’s Corner. Kepada yang xtau kat mana Mali’s Corner ni, ianya terletak kat Danau Kota. Dekat je dengan Uptown Danau Kota. Kat Jalan Langkawi.
Hidangan yang famous kat sini; Nasi Lemak Ayam Goreng Panas dan dah tentu, Char Kuey Teow. Tentang harga, tak terlalu mahal, dan tidaklah murah. For me, just nice sebab tempatnya pun nampak grand..bukan gerai (Mali’s Corner yang asal adalah gerai, harga pun murah skit). Aku makan Nasi Lemak Ayam Panas, harganya dalam RM5. My wife makan CKT Special, harganya RM6.
Tentang rasa, Nasi Lemak memang antara yang ter’best’. Sambal dia pedas-pedas manis. Ayam rangup n rasa rempah. Pergh! Tengah tulis ni pun dah kecur air liur. CKT plak, oleh kerana pesan yang spesel, maka banyak lah udang2 yang diberi. Overall, makan kat cni memang berbaloi!
Tengok tu! 8 ekor udang besar! Yummmmmmyy!
P/s: Pastikan anda tak mengeluh, sebab kena beratur panjang nak order (layan diri maa…). Orang sentiasa penuh. Walaupun kedai 2 tingkat.

Dari beratur..order..makan..sampai habis makan, Q sentiasa panjang.

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on November 14, 2010 in Char Kuey Teow, Makan-makan, Mali's Corner, Nasi Lemak

 

3 responses to “>Makan-makan::Mali’s Corner

  1. amraz_78

    March 1, 2011 at 6:49 pm

    >lokasi kat area mana nie kat danau kota…..?adakah nie nasi lemak kukus yang dulu dok kat wangsa maju dulu.dulu ada nasi lemak kukus yang tak jauh dari tasik kat area masjid.

     
  2. thexcel

    March 7, 2011 at 10:32 pm

    Salam Amraz..sori lambat reply…a’a dulu kat WM. Ni kira cawangan commercial la ni..branding balik.

     
  3. azrai

    August 24, 2011 at 11:12 am

    i believe the food is very good and marvelous…but i’m not agree with the customer service from the counter…it was so suck which the staff attended at the counter not so attentive and always make face and rolling eyes to customers..along that..u not even really know where exactly your lines and the service was so terrible…. even though u also can see the preparation of the food been done from the counter…u even can see how they prepare the food in front of ur eyes, u can see they are not wearing any gloves while handling ur foods,not even wearing caps, they dont have those education about food safety and security while handling foods,

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: