RSS

>Review on HTC HD2

18 Apr

>
Salam semua =)

Tiap kali tengok bola, mesti ada iklan HTC. Aku macam teruja nak “kenal” dengan HTC ni. So entry kali ni aku nak review skit pasal HTC HD2 ni. Bagi aku, boleh dikatakan, HTC ni saingan kepada iPhone. Tapi dari segi harga, mahalnya boleh tahan la =p

Salah satu kekuatan pada HTC HD 2 ni adalah saiz skrinnya yang “luas”, iaitu sebesar 4.3 inci. Dikatakan juga bahawa HTC HD 2 ni adalah phone pertama yang menggunakan platform windows dikuasakan dengan sentuhan kapasitif (capacitive touch). Prosesor phone ni pulak dikuasakan dengan 1GHz prosesor (laju ni!) demi memastikan respon yang pantas apabila disentuh.
Macam mana dengan aplikasi? Jangan risau, HTC HD2 ni pun boleh beli, download dan install aplikasi macam iPhone jugak. Aplikasi boleh diperolehi melalui Windows Marketplace. Untuk yang gemar berinternet, HTC HD2 ni ada sambungan pantas 3.5G dan juga Wi-Fi.
Bagi yang suka mengambil gambar, HTC HD2 menyediakan kamera dengan 5 Megapixel. Dan bestnya, ada dual-LED flash untuk bantuan mengambil gambar yang kurang pencahayaan. Kamera ni jugak autofokus tau! Harga pasaran : dari maklumat yang saya perolehi, harganya adalah sekitar RM2000-2800 (mungkin berubah dari semasa ke semasa).
P/s: Tak sabar nak pegi test HTC HD2 ni hujung minggu nanti!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on April 18, 2010 in Teknologi dan Gajet

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: